Mobil rabitə sistemlərinin siqnallarının kooperativ ötürülməsi zamanı maneyədavamlılığın artırılması üsullarının təhlili - Rəhimova, Elyanə; Şahnamazzadə, Rəfi (My University, 2024)
Qlobal telekommunikasiya şəbəkəsi insan cəmiyyətinin yaşamasını təmin etmək üçün böyük texniki obyektdir. Bu şəbəkə, şəbəkə üzərindən ötürülən nəhəng, daim artan həcmdə informasiyanı ötürmək, saxlamaq və emal etmək üçün insanın ehtiyaclarına uyğun olaraq daimi inkişaf və təkmilləşdirmə tələb edir. Telekommunikasiya şəbəkəsinin fəaliyyəti trafik axınlarının xidmət keyfiyyətinə (QoS, Xidmətin Keyfiyyəti) və istifadəçi tərəfindən təqdim olunan xidmətlərin qəbul edilən keyfiyyətinə (QoE, Təcrübənin Keyfiyyəti) birbaşa təsir göstərir.Müasir telekommunikasiya texnologiyalarının inkişafı və telekommunikasiya sistemlərinin inkişafı şəbəkələrin layihələndirilməsi, qurulması və istismarı proseslərindən qabaqdadır və bu mərhələlərdə istifadəçilərə xidmətin keyfiyyəti ilə bağlı problemlər aşkarlanır.
Keywords: RADİORABİTƏ SİSTEMLƏRİNİN SİQNALLARININ KOOPERATİV ÖTÜRÜLMƏSİ; Mobil radiorabitə sistemlərinin siqnallarının kooperativ ötürülməsi zamanı maneədavalılığının artırılması üsullarının təhlili; Mobil radiorabitə sistemlərinin siqnalları