Metallurji tullantıların tətbiqi ilə yeni xassəli tikinti materiallarının istehsalı - Mustafayeva, Məryəmxanım; İsmayılov, Kamil; Balabəyov, Seymur; Quliyev, Hüseyn; Cəfərov, Məmməd (My University, 2024)
Metallurgiya hər bir dövlətin iqtisadiyyatında əsas və aparıcı rol oynayan sənaye sahəsi sayılır. Bu sənaye sahəsi qara və əlvan metallurgiyaya bölünməklə həm dövlətin metallurgiya məhsullarına olan tələbatını ödəyir, həm də metallurgiya sənayesi inkişaf etmiş dövlətlər dünya bazarına metallurgiya məhsullarını təqdim edirlər.
Keywords: Metallurgiya sənayesinin xammal və istehsalat tullantıları; Qara metallurgiyada tullantıların yaranma texnologiyası və xarakteristikası; Posanın kristal komponentinin tərkibinin öyrənilməsi; Portlandsement istehsalında metallurgiya posalarının istifadəsi; Keramika məmulatları istehsalında metallurji posaların tətbiqi