İri məlumat bazalarının təhlili və onun iqtisadi qərarların qəbul edilməsində rolu - Məmmədəliyeva, Tahirə (My University, 2024)
Magistr dissertasiyası İri məlumat bazalarının təhlili və onun iqtisadi qərarların qəbul edilməsində roluna həsr edilmişdir. Bu dissertasiya işinin əsas məqsədi iri məlumat bazalarının təhlilinin iqtisadi qərarların qəbul edilməsinə təsirini araşdırmaqdır, müxtəlif data nümunələrinə baxaraq bu araşdırmaları təhlil edəcəyik. İş 3 fəsil, 15 paraqrafdan ibarətdir.
Keywords: İri məlumat bazalarının xüsusiyyətləri; İri məlumat(Big Data) və iri məlumat bazaları(Big Data Analytics); İri məlumat bazalarının tətbiq olunduğu sahələr; Riskin qiymətləndirilməsi və idarə edilməsi