Mikroservis arxitekturalı informasiya sistemlərində əlçatanlığın təmin olunmasının kompleks tədqiqi - Ağamirzəyev, Aqil; Manafov, Sənan (My University, 2024)
Bu dissertasiya, informasiya sistemlərində arxitektura mövzusunda dərin bir təhlil aparmaqla başlayır və monolit arxitekturasının çatışmazlıqlarını nəzərə alaraq, mikroservislər arxitekturasının üstünlüklərini və tətbiq sahələrini əhatə edir. Müasir proqram təminatında mikroservislər arxitekturasının əhəmiyyəti getdikcə artır və bu iş, həmin arxitekturanın əlçatanlıq və dayanıqlığını təmin edən dizayn patternləri və prinsipləri üzərində fokuslanır. Mikroservislər Arxitekturasının Əhəmiyyəti - mikroservislər arxitekturası, böyük və kompleks sistemləri kiçik, müstəqil xidmətlərə bölməklə onları daha idarəolunan və çevik hala gətirir. Bu yanaşma, sistemin genişlənməsini asanlaşdırır və hər bir xidmətin müstəqil olaraq inkişaf etdirilməsi, yenilənməsi və miqyaslanması imkanını verir. Monolit arxitekturasının tək bir kod bazasında bütün funksionallıqları toplaması nəticəsində meydana gələn performans və texniki borc problemlərini aradan qaldırmaq üçün mikroservislər ideal bir həll kimi çıxış edir.
Keywords: Monolit arxitekturası; Mikroservislər arxitekturası; Mikroservislər Arxitekturasında Dayanıqlılığa Giriş; Mikroservislər Arxitekturasında Bulkhead Nümunəsi