İçərişəhər ərazisində mobilliyin təmin olunmasında yaranan problemlərin təhlili və aradan qaldırılması üzrə tədbirlər - Bağırov, Məzahim; Bayramov, Məhəmməd; İbadov, Murad; Zakirli, Famin (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Müasir dövrümüzdə şəhər mobilliyinin təmin olunması çox böyük əhəmiyyət kəsb edir. Şəhər hərəkətliliyi şəhərlərdə həyat keyfiyyətinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir. Bu, təsiri insanların bir yerdən başqa yerə çatdırılmasında, həm də iş və istirahət fəaliyyətlərində aydın şəkildə görmək mümkündür. İnsanların fərdi nəqliyyat vasitələrindən istifadə etmədən hərəkət edə bilmələri bir çox şəhərlərin mobilliyinin təmin olunması üçün vacib bir xüsusiyyətdir.
Keywords: Nəqliyyatda daşımalar və menecment