Mir Cəlal. Ədəbi tənqid (1931-1974) - Qarayev, Əbülfəs; Cəfərov, Nizami (“Zərdabi-Nəşr” MMC Nəşriyyat Poliqrafiya müəssisəsi, 2018)
Milli Kitabxana Azərbaycan Respublikasının Mədəniyyət Nazirliyi ilə birlikdə Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətlərinə dair tanıtım nəşrləri layihəsinin icrasına başlamışdır. Bu layihəyə əsasən görkəmli şəxsiyyətlərin, alim və ziyalıların heç zaman çap olunmayan əsərləri, habelə onların dünyada tanıdılmasına xidmət edən bioqrafik materialların nəşri nəzərdə tutulur. Həmin seriyadan oxuculara təqdim olunan bu nəşrdə XX əsr Azərbaycan ədəbiyyatının görkəmli nümayəndəsi, istedadlı ədib, Əməkdar elm xadimi, professor Mir Cəlal Paşayevin indiyədək ayrıca kitab şəklində çap olunmayan ədəbi-tənqidi məqalələri küll halında toplanaraq oxuculara və tədqiqatçılara təqdim olunur.
Keywords: Azerbaijani literature.; Azerbaijani literature -- History -- 20th century.; Mir Cälal, -- 1908-1978; Azerbaijani literature -- History and criticism.