Elektromobillərin əsas texniki xarakteristikalarının seçilməsi və onların yaxşılaşdırılması üsullarının tədqiqi - Hüseynli, Rəmzi; İsgəndərova, Fidan; Məmmədov, Rəvan (My University, 2024)
Elektromobillər müasir avtomobil sənayesinin inkişafında və ekoloji problemlərin həllində mühüm yer tutur. Onların əsas texniki göstəriciləri - yürüş məsafəsi, enerji effektivliyi, şarj müddəti, güc göstəriciləri, aerodinamik müqavimət və çəkisi elektromobilin istifadə rahatlığını və bazar rəqabət qabiliyyətini müəyyən edir.
Keywords: ELEKTROMOBİLLƏRİN TƏSNİFATI VƏ ONLARIN İNKİŞAF PERSPEKTİVLƏRİ; Elektromobillərin güc-enerji qurğuları; Elektromobillərin mexaniki intiqalları