Şəhər ictimai nəqliyyatında xidmət səviyyəsinin qiymətləndirilməsi və təkminləşdirilməsi üzrə tədbirlər planının işlənib hazırlanması - Tağıyev, Fərid; Mürşüdova, Sevil; Alışarlı, Araz; Ömərov, Ömər (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Xalq təsərrüfatının ən mühüm sahələrindən biri də nəqliyyatdır. Müasir şəraitdə iqtisadiyyatın sonrakı inkişafını nəqliyyatsız təsəvvür etmək qeyri mümkündür. Ölkəmizin vahid nəqliyyat sistemində avtomobil sərnişin nəqliyyatı aparıcı yer tutur. Şəhər nəqliyyatının vəzifəsi əhalinin yaşadığı şəhərlərdə yerdəyişməsini təmin etməkdən ibarətdir. Şəhər ictimai nəqliyyatında xidmət səviyyəsinin yüksəldilməsi əsas məsələ sayılır. Böyük şəhərlərin nəqliyyat xidmətinin inkişafı istiqamətində iş aparılarkən əsasən ictimai nəqliyyata üstünlük verilmişdir. Böyük şəhərlərdə sərnişin daşımasının 59...65%-ni avtobus daşımaları yerinə yetirir
Keywords: Şəhər nəqliyyat şəbəkəsi; Nəqliyyat xidmətinin təşkili