Sənaye müəssisələrində logistik fəaliyyətin idarə edilməsi - Şamilov, Fərid; Nüsrətzadə, Elvin; Quliyev, Samid; İbrahimov, Novruz (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Logistika fəaliyyətinin effektiv idarə olunması müasir qloballaşan biznes mühitində sənaye müəssisələri üçün getdikcə daha çox əhəmiyyət kəsb edir. Logistika fəaliyyətləri bu mal və xidmətlərin daşınması, saxlanması və paylanması daxil olmaqla, mənşə nöqtəsindən istehlak nöqtəsinə qədər mal və xidmətlərin axınının idarə edilməsinə aiddir. Logistika fəaliyyətinin idarə edilməsi sənaye müəssisələrinin məhsulun keyfiyyəti, maya dəyəri və çatdırılma müddəti baxımından müştərilərinin ehtiyaclarını və gözləntilərini təmin etməkdə mühüm rol oynayır. Effektiv logistik fəaliyyətin idarə edilməsi şirkətlərə xərcləri azaltmağa, səmərəliliyi artırmağa, müştəri xidmətlərini yaxşılaşdırmağa və bazarda rəqabət üstünlüyü əldə etməyə kömək edə bilər.