Kollec tələbələrinin tədris fəaliyyətinin analizi üçün metodların işlənməsi - Tağıyeva, Dilarə (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Müasir işçilər bazarının informasiya xidmətləri sahəsində çoxlu sayda mütəxəssislərə ehtiyacı var və yüksək rəqabət şəraitində onların hazırlığı səviyyəsinə böyük tələblər qoyulmuşdur. Təhsil müəssisəsini bitirdikdən sonra məzunlar işə müraciət edərkən onların tədqiqat nəticəsində əldə etdikləri peşə hazırlığı səviyyəsinin müasir işəgötürənlərin tələblərinə cavab verməməsi ilə üzləşirlər. Yuxarıda göstərilənlərlə əlaqədar olaraq, tədris planlarının uyğunlaşdırılması, fənlərin iş proqramlarına yenidən baxılması, həmçinin yeni fənlərin işlənib hazırlanması aktuallaşır.