ADAlılar | Issue 2 | Summer 2020 - Javadov, Samir; Saraj, Leyla; Sultanli, Ulviyya; Sadigov, Alasgar; Ismayilova, Nuray; Babayeva, Elmira; Shahmaliyeva, Rashida; Kazimzada, Fidan; Huseynov, Vagif; Mammadov, Elvar (ADA School, 2020)
Əziz oxucu, Bilsəydin səninlə yenidən görüşməyimizə necə şadıq. Düzünü deyim, sənin üçün darıxmışdıq, hətta bir az nigaran idik. Nəyə görə? Əlbəttə ki, dünyanı cənginə almış COVİD-19 pandemiyası təhlükəsinə görə. Amma, əgər sən bu anda jurnalımızı vərəqləyirsənsə, deməli hər şey qaydasındadır. Deməli sağlamsan, enerjilisən və həyata möhkəm və nikbin addımlarla davam edirsən. Tam ADAlılar kimi! Biz də yaxşıyıq. Yaxşı xəbərlərimiz çoxdur. Tədris ilini müvəffəqiyyətlə bitirdik. Otuz altı şagirdimiz məzun oldu. Buna hər birimiz çox sevinirik. Çünki məktəb üçün onun uğurlu məzununu görməkdən yaxşı nə ola bilər ki? İkinci semestrin demək olar ki əvvəlindən distant təhsil formatına keçdiyimizə baxmayaraq, tədrisimizi bir an belə dayandırmadıq. Bəli, evdə qalmalı olduq, dostlarımızı, həmkarlarımızı, sinif yoldaşlarımızı canlı görmək imkanımız olmasa da, sosial fəallığımızı yenə də davam etdirdik. Onlayn formatda bir neçə maraqlı görüşlər, müsabiqələr keçirdik. Fədakar müəllimlərimiz sayəsində mövcud vəziyyəti öz xeyirimizə çevirə bildik. Bir birimizin qayğısına daha çox qalmağı öyrəndik. Ən nəhayət isə, ilk məzunlarımızı kağızdan düzəldilmiş qayıqlar tək həyatın açıq dənizinə buraxdıq. Bir qayığı dənizə buraxanda, bilmək olmaz ki ləpələr onu hara, hansı istiqamətə, hansı sürətlə aparacaq. Bəzən sərt dalğalar onu silkələməyə, sarsıltmağa çalışacaq. Amma bu qayığın möhkəmliyi onu düzəldən əllərdən, müəllimlərin və valideynlərin sevgisindən, qoyduqları zəhmət və qayğısından asılı olacaq. Mən inanıram ki, ADA Məktəbinin öz məzunlarına verdiyi biliklər, aşıladığı yüksək mənəvi dəyərlər onların qayığını həyat dənizinin sərt küləklərinə və dalğalarına qarşı hər zaman möhkəm və sarsılmaz edəcək. Samir Cavadov Baş redaktor
Hello all and welcome back to our second edition of ADAlilar! I am sure the past couple of months have been quite the unique experience for everyone - online classes, quarantine, being separated from your friends, and the loss of events that you were expecting. To add a bit of joy during these difficult times, we have prepared our second edition for all to enjoy. This issue was made completely online through various emails and online meetings, and we have taken feedback from the first edition into consideration to better our work. As you flip through the pages you can see our improvements like how, this time around, our articles will be in two languages - English and Azerbaijani, so that the entire school community may enjoy the magazine. We hope to continue to develop the magazine further and for all to cherish and take part in it. I would like to thank our writers - Elmira Babayeva, Fidan Kazimzada, Vagif Huseynov, Elvar Mammadov, Alasgar Sadigov, Rashida Shahmaliyeva, Hajar Naghiyeva, Shamsi Eyvazov, Fatima Abbasova, Susan Jarafova, Nuray Ismayilova, and Turan Bayramli. Special thanks to Samir Javadov and Ulviyya Sultanli for helping us every step of the way with their ideas and edits. May we all see each other in person soon, have a great summer and stay safe!
Keywords: ADA School -- Magazine