«Maşınqayırmada texnoloji proseslərin kompyuter layihələndirilməsi» fənni üzrə laboratoriya işləri toplusu - Yusubov, Nizami; Məmmədov, Adil (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Müasir dövrdə metal emalının əsas istiqamətləri məhsuldarlığın yüksəldilməsivə çeviklikdir. Bu onunla izah olunur ki, kiçik və orta seriyalı istehsalda hissələrin çeşidi əhəmiyyətli dərəcədə artır və belə istehsalın avtomatlaşdırılması zərurəti yaranır. Nəticədə, RPİ dəzgahlarının istehsalatda geniş tətbiqi imkanları aktuallaşır.