Banklarda müştəri xidmətlərinin keyfiyyətinin yüksəldilməsi üçün müraciətlərin intellektual təhlili sisteminin işlənməsi - İmanov, Vüsal; Hacıyev, Ayxan; Rəhimov, Fidan; Zəkiyeva, Günel; Məmmədxanova, Şəhran (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Banklarda müştəri xidmətlərinin keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması üçün intellektual analiz sistemi müştərilərin bank proqramları və xidmətləri ilə qarşılıqlı əlaqəsindən əldə edilən məlumatları təhlil etmək üçün süni intellekt (AI) və maşın öyrənmə alqoritmlərindən istifadə edən sistemə aiddir. Bu sistem fərdiləşdirilmiş tövsiyələr vermək, təkmilləşdirilməli sahələri müəyyən etmək və müştəri xidməti proseslərini optimallaşdırmaqla müştəri xidmətini yaxşılaşdırmaq məqsədi daşıyır. Sistem adətən müştəri rəyi, zəng qeydləri və sosial media ilə qarşılıqlı əlaqə kimi müxtəlif mənbələrdən məlumatları təhlil edir. Təbii dil emalı (NLP), əhval ruhiyyə təhlili və digər maşın öyrənmə üsullarından istifadə edərək sistem bu məlumat mənbələrindən fikirlər çıxara və müştəri xidmətinin yaxşılaşdırılması üçün təsirli tövsiyələr verit. İntellektual təhlil sistemindən həmçinin müştərilərin davranışları və üstünlüklərindəki nümunələri müəyyən etmək üçün istifadə oluna bilər ki, bu da banklara öz xidmətlərini və məhsullarını müştərilərinin ehtiyaclarını ödəmək üçün uyğunlaşdırmağa kömək edir. Bu sistem həmçinin müştərilərin sorğuları kimi gündəlik tapşırıqların avtomatlaşdırılmasına kömək edə bilər ki, bu da bank işçilərinin diqqətini daha mürəkkəb tapşırıqlara yönəltmək üçün vaxt ayıra bilər. Bütövlükdə, ağıllı təhlil sistemi müştəri təcrübəsini yaxşılaşdıra və müştəri məmnuniyyətini artıra biləcək fikir və tövsiyələr verməklə banklara müştəri xidmətlərinin keyfiyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.