Enerji doldurma məntəqələrinin enerji tələbatının təmin edilməsi üçün paylayıcı şəbəkələrin gücləndirilməsi tədbirləri - Rəcəbov, Kamran; Qocazadə, Sahil; İbrahimov, Orxan (My University, 2024)
Elektrik enerjisinin kəşfindən sonra həyatımızda artıq yeni bir inkişafın başlandığını qeyd edə bilərik. Müasir dövrümüzü elektrik enerjisiz təsəvvür etmək çox çətindir. Həyatımızın istənilən anında sözügedən bu enerjidən istifadə etmək artıq bizim gündəlik tələbatımıza çevrilmişdir. Bəs elektrik enerjisini bu qədər dəyərli edən nədir? Əlbəttə ki, planetimizdə elektrik enerjisini almaq üçün kifayət qədər resursların olması, asanlıqla bir enerji növündən digərinə (istilik, işıqlanma, fırlanma) çevrilə bilməsidir. Həyatımıza elektrik enerjisi daxil olduqdan, yəni elektrik enerjisi ilə işləyən avadanlıqlardan istifadə etməyə başladığımız andan işlərimiz xeyli dərəcədə asanlaşmış, gündəlik yaşam tərzimiz dəyişmişdir.
Keywords: Elektromobillərin və hibrid avtomobillərin Azərbaycanda yayılması; Elektromobillərin enerji istifadəsi; Elektrik avtomobillərinin artım tempinə təsir edən amillər