Hədəfgöstərmə radiolokasiya stansiyasında hədəflərin izlənilməsi və idarə olunan raketlərin yönləndirmə üsullarının işlənməsi - Cəfərov, Elvin; İbrahimov, Fərrux; Mahmudlu, Sadiq; Əliyev, Nofəl (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Radiolokasiya stansiyaları, elektromaqnit spektindəki radio dalğalarından istifadə edərək, hərəkət edən obyektləri və ya hədəfləri izləyərək, yerlərini təyin edəbilir və məsafəni, sürəti, hərəkət istiqamətini və başqa məlumatları ölçə bilir. Bu cür radiolokasiya sistemləri hərbi, dəniz və hava hədəfləri, gəmilər, hərbi bazalar, radarlar və digər hərbi və mülki sahələrdə tətbiq edilir.
Keywords: Radiotexniki siqnallar və dövrələr