Mir Cəlal: Mirzə Ələkbər Sabirin Sənət Dünyası - Cəlal, Mir; Bayramoğlu (Məmmədov), Alxan (''Elm və Təhsil'', 2017)
Professor Mir Cəlal Paşayev XX əsrin əvvəlləri Azərbaycan ədəbiyyatının görkəmli tədqiqatçılarındandır. Həmin dövr ədəbi şəxsiyyətlərinin həyat və yaradıcılıqları, onların təmsil etdikləri ədəbi məktəb haqqında alimin qələmə aldığı bir-birindən maraqlı elmi əsərlər bu gün də öz aktuallığını saxlamaqdadır. Görkəmli satirik şair M.Ə.Sabir yaradıcılığının ideya-sənətkarliq xüsusiyyətləri, surətlər aləmi, poetik özgünlüyü haqda vaxtilə çap etdirdiyi tədqiqatlar elmi-nəzəri səviyyəsi ilə seçilir. Kitabda həmin araşdırmalar toplanmışdir.
Keywords: Azerbaijani literature -- 20th century -- History and criticism; Sabir, M. A. (Mirza Alakbar Sabir), 1862-1911 -- Criticism and interpretation; Literature, Modern -- Azerbaijan -- 20th century; Azerbaijan -- In literature