Bələdiyyənin Effektivliyinin Az Olması - Emin, Rüfət; Ənvərli, Ruslan (ADA University, Gazakh Center, 2025)
Bələdiyyələr dövlətin vacib atributlarından biri olmaqla yerlərdə sakinləri təmsil edən, sakinlərə xidmət göstərən orqanlardır. Bələdiyyələrdə problemlər onların vətəndaşlar və dövlət qarşısında özünü yetərincə doğrultmamasına, inamın azalmasına, səmərəliliyin aşağı düşməsinə gətirib çıxarmışdır. Bələdiyyə problemlərinin öyrənilməsi və həlli yollarının göstərilməsi vacib və aktual məsələ olaraq qalmaqdadır. Layihə işində bələdiyyənin mövcud vəziyyəti təhlil edilmiş, ortaya çıxan problemlər analiz edilərək təkliflər verilmişdir. Eyni zamanda yerli sakinlər arasında sorğu keçirilərək bələdiyyənin effektivliyinin az olması və buna gətirib çıxaran səbəblər öyrənilmişdir.
Keywords: Municipal government -- Administration -- Azerbaijan; Public opinion -- Local government -- Azerbaijan; Local self-government -- Problems -- Azerbaijan; Azerbaijan -- Local government; Public and International Affairs; Bələdiyyə -- Administrasiya -- Azərbaycan; İctimai rəy -- Yerli idarəetmə -- Azərbaycan; Yerli özünüidarə -- Problemlər -- Azərbaycan; Azərbaycan -- Yerli idarəetmə; İctimai və Beynəlxalq Münasibətlər