Məktəblinin dostu lahiyəsi üzrə orta məktəblərdə idarəedilmə problemlərinin intellektual analizi - Quliyeva, Vüsalə (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Gələcək nəsilin düzgün bir fərd kimi yetişməsi üçün sağlam məktəb mühitinin nə dərəcə önəmli olduğu , şagirdlərin gələcəyə hazırlanmasında necə əhəmiyyətli rolu olduğu məlumdur. Məktəb mühitində şagirdlərin təhsil alması ilə yanaşı onun tərbiyə alması da mühümdür. İdarəetmənin düzgün qurulması və idarəetmə problemlərinin həll edilərək aradan qaldırılması təhsildə sağlam inkişafa təkan verir.