Polad pəstahların hazırlanmasıda baş verən istilik proseslərinin tədqiqi - Cəfərov, Tural; Həsənzadə, Fuad; Nemətli, Toğrul (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Dünyada bütün ölkələrin ağır sənayesinin başında metallurgiya sənayesi əsas rol oynayır. Dünyada metal istehsalı olmadan ağır və material tutumlu maşınların, avadanlıqlarının və konstruksiyaların istehsalı mümkün deyildir. Qeyri-metal materiallarla müqayisədə konstruksiyaların yüksək möhkəmliyini, iş qabiliyyətini və etibarlığını metal və ərintilərin təmin etməsi onların istifadəsini həmişə aktual edir.
Keywords: Polad pəstahların hazırlanması