Elektrik stansiyalarının elektrik hissələri - Həsənov, Qara (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Energetika çox ümumi anlayışdır. Cəmiyyət həmişə onun üzərində dayanır və inkişaf edir. Bu məvhum – istilik energetikası, atom enerjisi, təbiət, dəniz və okeanların qabarma hərəkət energetikası, cisim və maddələrin cazibə enerjisi, kimyəvi-bioloji energetika, insan və digər canlıların əzələlərinin energetikası və s. kimi növlərə malikdir. İnsan yaşayışı üçün ən faydalı və səmərəli olanı elektrik energetikasıdır. Ona uyğun enerji növü isə elektrik enerjisidir.