Maşınqayırma müəssisələrinin layihələndirilməsi və renovasiyası - Əbdülhəmid, Qasımov; Yusubov, Nizami (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Maddi istehsalın renovasiyası texniki-iqtisadi və ekoloji tələbləri nəzərə almaqla, maddi istehsal vasitələrinin (MİV) bərpası və onların resurslarının artırılması üçün yönəldilmiş tədqiqatları, yüksək səmərəli texnologiyaların işlənilməsi və tətbiqi, texnoloji təchizat vasitələrini və maddi istehsalın insan fəaliyyətinin qayda və üsullarını özündə cəmləşdirən texnikanın elmi sahələrindən biridir.