Azərbaycan Respublikasının şəhərlərində ictimai nəqliyyatın dayanacaq məntəqələrinin avtomobil yollarının təhlükəsizliyi haqqında texniki reqlamentin tələblərinə uyğunluğunun tədqiqi - Nəcəfov, Əkbər; Qurbanova, Zərifə; Ələkbərov, Orxan; Paşayeva, Türkanə; Nağıyev, Tağı (My University, 2024)
Magistrlik dissertasiyasında Bakı şəhəri Yasamal rayonunun yol şəbəkəsində parkinqin təşkili yolları və üsulları təhlil edilmişdir. Bakı şəhərində parkinqin təşkili, yol hərəkəti təhlükəsizliyinin və yol şəbəkəsinin imkanlarının artırılması üçün şəraitin təmin edilməsi üçün tövsiyələr hazırlanmışdır.
Keywords: Milli təhlükəsizliyin təmin edilməsi elementi kimi yol hərəkəti təhlükəsizliyinin idarə edilməsinin mahiyyəti və əsas anlayışları; Yol hərəkəti təhlükəsizliyinin dövlət idarəçiliyinin hüquqi tənzimlənməsi; Yol təhlükəsizliyinin idarə edilməsinin təkmilləşdirilməsi istiqamətləri; Hərəkətin idarə edilməsinin texniki vasitələrindən istifadənin təsnifatı və səmərəlilik göstəriciləri