Labirintdə robotun hərəkət trayektoriyasının identifikasiyası üçün metodun işlənməsi - Mətin, Nəbiyev (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Müasir dövrdə süni intellektə (AI) və robotlara tələbat əhəmiyyətli dərəcədə artmaqdadır. Bu texnologiyalar son illərdə sürətlə inkişaf edib və onların tətbiqləri müxtəlif sənaye və sektorlarda yayılıb. Bu artan tələbi bir neçə amil şərtləndirir: Avtomatlaşdırma: Süni intellekt və robototexnika çoxsaylı sənaye sahələrində təkrarlanan və gündəlik işləri avtomatlaşdırmaq üçün istifadə olunur. Robotları tətbiq etməklə müəssisələr əməliyyat səmərəliliyini artıra, xərcləri azalda və səhvləri minimuma endirə bilər. Bu tendensiya istehsal, logistika, kənd təsərrüfatı, səhiyyə və digər sektorlarda müşahidə oluna bilər, burada robotlar təkrarlanan və ya fiziki cəhətdən tələbkar olan vəzifələri yerinə yetirir.