İdxalın əvəz olunması və istehsalın lokallaşdırılması məqsədi ilə yerli istehsal potensialının gücləndirilməsi məqsədi ilə prioritet məhsulların seçilməsi - Hüsüzadə, Aytac; Məmmədvəliyeva, Gülşən (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Yerli istehsal potensialının gücləndirilməsi, idxalın əvəzlənməsi və istehsalın lokallaşdırılmasının təşviqi məqsədilə prioritet məhsulların seçilməsi mövzusu iqtisadi inkişaf və sənaye artımı kontekstində olduqca aktualdır. O, idxaldan asılılığın azaldılmasına və özünü təmin edən iqtisadiyyatın qurulmasına yönəlmiş strateji qərarların qəbulunu əhatə edir.
Keywords: Marketinq