AZ 7,62 məmulatının qundaq arxalığının istehsal texnologiyasının təkminləşdirilməsi və tərtibatın layihələndirilməsi - Nuriyev, Ülvi; Heydərov, Hüseyn; Babaşov, Müzəffər; Cəfərov, Səfər (My University, 2024)
Bu dissertasiyada təbəqə metal ştamplamanın əsas texnoloji əməliyyatlarının hesablanması üsulları və təbəqə və zolaqların kəsilməsinin səmərəliliyini müəyyən edən parametrlərin hesablanması-formalaşdırma əməliyyatlından əvvəl düz iş parçasının ölçülərinin (kəsmə və əymə) təyin olunması, ştamplama keçidlərinin sayı və ardıcıllığı, ştamplamanın enerji və güc hesablamaları aparılmışdır.

This dissertation presents methods for calculating the main technological operations of sheet metal stamping and the calculation of parameters that determine the efficiency of sheet and strip cutting - determination of the dimensions of a flat workpiece (cutting and bending) before the forming operation, the number and sequence of stamping passes, and energy and power calculations of stamping.
Improvement of the production technology and design of the buttstock of the AZ 7.62 product
Keywords: AZ 7,62 məmulatı; Qundaq arxalıq; AZ 7.62 product; Buttstock