Hədəflərin koordinatlarını radiolokasiya metodları ilə təyininin tədqiqi - Salmanlı, Ülvi; Cəfərov, Məzahir; Əlimusayev, Rəvan (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Radiolokasiya üsulları müxtəlif elmi və mühəndislik tətbiqlərində iki və ya daha çox obyekt arasındakı məsafələri dəqiq müəyyən etməyə imkan verən illər ərzində əhəmiyyətli dərəcədə inkişaf etmişdir. Bu tezis iki görkəmli metoddan istifadə edərək məsafənin ölçülməsinin hərtərəfli öyrənilməsini təqdim etmək məqsədi daşıyır: Radiolokasiyada Tezlik Metodu və Faza Metodu. Bundan əlavə, bu dissertasiya bu texnikaların işlənməsini və effektivliyini göstərmək üçün bir sıra sxemlər və qrafikləri əhatə edəcəkdir.
Keywords: Xüsusiləşdirilmiş radiorabitə sistemləri