166 yükdaşıma və logistika sistemlərində telekommunikasiya şəbəkələrinin məhsuldarlığının tədqiqi - Yusibli, Sarvan; Mövsümzadə, Xaliq; Əkbərli, Murad; Məmmədov, İbrahim (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Dördüncü Sənaye İnqilabı dövründə yükdaşıma və logistika sistemlərinin və vahid informasiya infrastrukturlarının və onların iadrəetmə sistemlərinin yeni NGN (Next Generation Network) və gələcək nəsil FN (Future Network ) rabitə şəbəkələrinin arxitektur konsepsiyaları bazasında sürətlə inkişaf edir. Eyni zamanda çağrış xidmət mərkəzlərində istifadəçilərin müxtəlif tip rabitə kanallarına (RK), veriliş sürətlərinə, yükdaşıma logistika sistemlərinə və onların xidmət sferasına daima artan tələbatı, data trafiklərin həcminin yüksəlməsi və ötürülməsi prosesi yüksək effektivliyə, etibarlılığa, informasiya təhlükəsizliyinə və iqtisadi səmərəliliyə malik korporativ idarəetmə və nəqliyyat şəbəkələrinin qurulmasını tələb edir.