Oyunların yaradılması mərhələlərinin tədqiqi və kibertəhlükəszilik məsələlərinin araşdırılması - Şəfiyev, Mehman; Məmmədli, Taleh; Məmmədov, Rəşad (My University, 2024)
Magistr dissertasiyası oyunların yaradılması mərhələlərinin tədqiqinə və kibertəhlükəsizlik məsələlərinin araşdırılmasına həsr edilmişdir. Bu dissertasiya işinin əsas məqsədi oyunların yaradılmasında istifadə olunan texnologiyaların işləmə prinsipi və onlara yönəlmiş kibertəhdidlərin qarşısının alınmasına yönəlmiş məsələlərin araşdırılmasıdır. İş 3 fəsil, 6 alt fəsildən ibardətdir.
Keywords: Kompüter oyunlarının inkişaf tarixi; Oyun mühərrikləri və mövcud texnologiyalar; Alpha Test mərhələsi: Daxili Test olunma və səhvlərin fikslənməsi; Oyun serverlərini hədəf alan DDoS hücumları; Oyunu pozan fırıldaqçılıq və hücum alətləri