Mir Cәlal. Qayğılar - İmanbәyli, Elnur; Mütәllimov, Tәhsin; Cәfәrova, Mehriban (“Zərdabi-Nəşr” MMC Nəşriyyat Poliqrafiya müəssisəsi, 2021)
“Әdibin Evi” tәrәfindәn nәşr edilәn bu kitaba Mir Cәlalın “Qayğılar” romanı vә on bir hekayәsi daxil edilmişdir. 1930-cu illәrә aid olan bu әsәrlәr ilk dәfә kitab şәklindә işıq üzü görür. “Qayğılar” romanı Azәrbaycan kәndindә kollektivlәşmә prosesindәki tәzadlardan bәhs edir. Kitaba daxil edilmiş hekayәlәrdә Mir Cәlalın bәdii üslubunun sәciyyәvi cәhәtlәri nәzәrә çarpır: maraqlı әhvalatlar, gülüş doğuran hadisәlәr, tipik obrazlar vә hәyat lövhәlәri. Şübhәsiz ki, Mir Cәlal sәnәtkarlığını özündә ehtiva edәn bu әsәrlәr maraqla qarşılanacaqdır!
Keywords: Mir Cälal, -- 1908-1978.; Azerbaijani literature.; Azerbaijani literature -- History -- 20th century.