Təchizat zəncirinin idarə edilməsində logistik əməliyyatların təhlili - Aslanzadə, Kənan (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Logistikanın idarə edilməsi ümumi təchizat zəncirinin idarə edilməsinin əsas hissələrindən biridir. Hərbi məsələlərdən irəli gələn qədim tarixə malikdir. Lakin maddi-texniki təchizat ilk növbədə hərbi sahədə geniş şəkildə həyata keçirilirdi. Logistika biznes prosesləri zəncirində mühüm rol oynayan çoxfunksiyalı bir prosesdir. Material alındıqda, logistika funksiyası son malları və ya materialları doğru yerdə və lazımi vaxtda köçürərək və yerləşdirərək, sona qədər təchizat zəncirinin idarə edilməsi fəaliyyətinin bir hissəsinə çevriləcəkdir
Keywords: Beynəlxalq logistika; Beynəlxalq logistika və təchizat zəncirinin idarə edilməsi