Köhnə fotoşəkillərin bərpası və dizaynı üçün öyrədici proqramların işlənməsi - Quluyev, Toğrul (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Köhnə fotoşəkillərin bərpası və dizaynı üçün öyrədici proqramların işlənməsi mövzusu hələ də aktualdır və insanlarda böyük maraqlar oyandırır. Bu bir çox səbəblərdən dolayı önəmli bir məsələdir: 1. Əhəmiyyətli tarixi və mədəni dəyərlər: Köhnə fotoşəkillər bir ailənin, bir cəmiyyətin, bir ölkənin tarixini və mədəni dəyərlərini özündə daşıyır. Bu fotoşəkilləri bərpa etmək və dizayn etmək, tarixi və mədəni mirasın qorunmasına və onların növbəti nəsillərə ötürülməsinə kömək edir. 2. Yaddaşın qorunması: Köhnə fotoşəkillər zamanla məhv olmağa məhkumdur. Solma, oksidasiya, rütubətlənmə və digər deformasiyalar zamanla fotoşəklin keyfiyyətini azaldır. Bu səbəbdən, onları bərpa etmək, orijinal fotoşəklin yaddaşda saxlanılmasına kömək edir. 3. Vizuallaşdırmaq və dizayn: Köhnə fotoşəkilləri bərpa etmək və dizayn etmək, artistlərə, sənətçilərə və dizaynerlərə tarixi obyektlərə əsaslanan yaradıcılıq imkanı verir. Bu fotoşəkilləri istifadə edərək yeni və orijinal işlər yaradıla bilir. 4. Teknoloji inkişaf.