Xüsusi təyinatlı mobil robotun idarəetmə sisteminin işlənməsi - Xanlarzadə, Xanlar; Qardaşov, Asim (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Robotlar müxtəlif vəzifələri yerinə yetirmək üçün nəzərdə tutulmuş avtonom və ya yarı avtonom maşınlardır. Onlar istehsal, səhiyyə, kənd təsərrüfatı, kosmik tədqiqatlar və əyləncələr daxil olmaqla, müxtəlif sənaye və tətbiqlardə istifadə olunur.
Keywords: Mexatronika; Maşın və mexanizmlər nəzəriyyəsi