Palet düzən manipulyatorun 3D modelinin işlənməsi - Şıxməmmədov, İzzət (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Ölkəmizin müxtəlif sənaye müəssisələrində və xidmət sahələrində iş proseslərinin avtomatlaşdırılması və robotlaşdırılması səviyyəsi müasir tələblərə cavab vermir. İstehsal sahələrində köməkçi əməliyyatların çoxusu monoton, yorucu xarakterə malik olmaqla böyük əməktutumuna malik olur və çoxlu sayda fəhlənin əl əməyindən istifadəyə gətirib çıxarır.
Keywords: Maşınqayırmada intellektual texnologiyalar; Manipulatorun modellənməsi; Manipulyatorun 3D modelinin yığılması