Region şəhərində sərnişin axınlarının öyrənilməsi və avtobus marşrut sisteminin yaxşılaşdırılması - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Şəhər nəqliyyat sisteminin səmərəliliyi və sərnişinlərin rahatlığı üçün marşrut şəbəkələrinin sərnişin tələbatına uyğun təşkili əsas şərtlərdən biridir. Region şəhərlərində bu məsələ daha aktualdır, çünki əksər hallarda mövcud marşrutlar köhnəlmiş tələbat modellərinə əsaslanır və əhalinin mobillik ehtiyaclarını tam qarşılamır.
Keywords: Dünyanın və Azərbaycanın şəhərlərində avtobus marşrut xətlərinin mövcud vəziyyətinin təhlili və tətbiq olunan texnologiyalar; Region şəhərlərində (Mingəçevir şəhərinin timsalında) yerdəyişmə tələbatının öyrənilməsi; Monitorinq və sorğu məlumatlarının ümumiləşdirilməsi