Bakı- Sumqayıt dəmir yolu nəqliyyat sistemində günəş enerjisindən istifadənin araşdırılması - Tanrıverdiyev, Elmir (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Qlobal istiləşmə, qazlarının emissiyası və tükənən enerji resursları ilə bağlı son problemlər zamanı dəmir yolu nəqliyyatının nisbətən yüksək enerji səmərəliliyi, xüsusən də karbon qazı emissiyası baxımından ən böyük üstünlüklərdən biridir. Buna baxmayaraq, dəmir yolu tranzit sistemləri enerji səmərəliliyini daha da yaxşılaşdırmaq üçün hələ də kəşf edilməmiş potyensiala malikdir və bu emissiyaların azaldılması ilə birbaşa əlaqəlidir.
Keywords: Elektrik təchizatı; Bakı-Sumqayıt dəmir yolu nəqliyyatı sistemi