E-dövlət mühitində istifadəçi şərhlərinin analizi əsasında gizli sosial qrupların aşkarlanması - Kərimov, Nəriman; Cəbiyev, Nail; Subhanov, Emil; Nəbizadə, Şərəf; Məmmədli, Murad (My University, 2024)
E-dövlət mühitində idarəetmənin yaxşılaşdırılması, dövlətin təhlükəsizliyinin təmin olunması və dövlətə qarşı təbliğatın vaxtında aşkarlanması günümüzün aktual məsələlərindən biridir. E-dövlətdə dövlət əleyhinə fəaliyyət göstərən gizli sosial şəbəkələrin aşkarlanması e-dövlətin təhlükəsizliyinin təmin olunmasının əsas amillərindən biri hesab olunur. E-dövlət mühitində səmərəli qərarların qəbulu və dövlət təhlükəsizliyinin təmin olunması üçün bu mühitin tədqiqi mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Bunu nəzərə alaraq tədqiqat işində e-dövlət sistemi və bu sistemdə idarəetmənin yaxşılaşdırılması, dövlətə qarşı təbliğatın qarşısının alınması və təhlükəsizliyinin təmin olunması məqsədilə gizli sosial şəbəkələrin aşkarlanması üçün mövcud metodlar tədqiq olunmuşdur. Buraxılış işi 3 fəsildən ibarətdir.
Keywords: E-dövlət mühitində mövcud olan problemlər; E-dövlət mühitində məxfilik və təhlükəsizlik problemləri; Sosial şəbəkələrin analizi metodlari; E-dövlət mühtində sosial şəbəkələrin rolu; E-dövlət mühitində gizli sosial şəbəkələrin aşkarlanmasi üçün yanaşma