Müasir şəraitdə sosial media marketinqinin rolu və gələcək perspektivləri - Nəsirova, Nuranə; Qaçayeva, Günel; Hüseynli, Fəzail (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Sosial medianın ortaya çıxması ilə internet tamamilə yeni bir mərhələyə keçid edir. Sosial media nədir? Sosial medianın ilkin məqsədi ünsiyyəti və insanlar arasında paylaşma ənənəsini genişləndirməkdir. Sosial media daha əlçatan və veb əsaslı texnologiyaladan istifadə etməklə ünsiyyəti interaktiv dialoqa çevirir. Yeni media vasitələri: elektron informasiya saytları, sosial şəbəkələr, bloqlar, mikro bloqlar, ani ünsiyyət proqramları kimi insanların bir-birilə ünsiyyətinə və informasiya mübadiləsinə şərait yaradan sayt və proqramlar sayəsində internet istifadəçiləri axtardıqları və maraqlandıqları məlumatları əldə etmiş olurlar. İlk başlarda sosial media vasitələri daha çox gənclər arasında populyar olsa da, müasir dövrdə daha çox yaş müxtəlifliyi hiss olunmaqdadır. Bu mənada, zaman keçdikcə sosial medianın sadəcə ünsiyyət vasitəsi kimi istifadə edilmədiyini, geniş biznes imkanlarına yol açdığını da müşahidə edirik. Sosial media marketinqi brend məhsul və ya xidmətin alınması istiqamətində istehlakçıların alış davranışında yeni dəyişikliklər təqdim edir. Sosial mediadan istifadə istehlakçının qərar qəbulunu təkmilləşdirmək, etibar və məlumatlılığı artırmaq, həmçinin, markanın mənfəəti və bazar satışlarının böyüməsi məqsədiylə daha çox məmnunluq üçün qəbul edilən təsirli bir vasitəyə çevrildi. Hazrda sosial media marketinqi reklam, satış, rəqabət baxımından əvəzolunmaz bir vasitədir. XXI əsrin ticarət dünyasını sosial medialardan kənar təsəvvür etmək mümkün deyil.
Keywords: Biznesin təşkili və idarəedilməsi