Şəhər avtobus daşımalarının keyfiyyət göstəriciləri sisteminin analizi - Tağıyev, Nicat; Fərzəliyev, Elnur; Orucov, Elman; Məmmədzadə, Mirzağa; İsmayılov, Cahid (My University, 2024)
Şəhər mobilliyinin əsas daşıyıcılarından biri olan avtobus daşımaları ictimai nəqliyyatın səmərəliliyinin, əlçatanlığının və sərnişin məmnuniyyətinin təmin olunmasında xüsusi rol oynayır. Xidmət keyfiyyətinin yüksəldilməsi üçün avtobus daşımalarının müxtəlif keyfiyyət göstəricilərinin düzgün qiymətləndirilməsi və təhlili vacibdir. Bu göstəricilər sərnişinlərin gözləntilərini, daşımaların operativliyini, təhlükəsizliyini, rahatlığını və ekoloji cəhətlərini əhatə etməlidir.
Keywords: Şəhərdaxili avtobusların daşınması və keyfiyyətin idarə edilməsi üzrə nəzəri tədqiqatlar; Keyfiyyət göstəricilərinin qiymətləndirmə üsulları; Bakı şəhəri üzrə avtobus daşımaları sisteminin təhlili; Tədqiqat mövzusu ilə əlaqəli sualların müəyyən edilməsinə yönəlmiş cavabların frekansları