Faydalı qazıntıların elektrik və maqnit zənginləşdirilmə üsulları ilə ilkin emalı texnoloji rejimlərinin tədqiqi - Hacıyev, Kəmaləddin; Qasımov, Nurlan; Paşayev, Asim; Abdulrahmanova, Şəfiqə (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Faydalı qazıntılar metalların, bir çox növ xammalların, yanacaqların, tikinti materiallarının alınması mənbəyidir. Faydalı qazıntılar, təbii formada və ya ilkin emaldan sonra texnologiyanın müasir vəziyyətində xalq təsərrüfatında kifayət qədər səmərəli istifadə edilə bilən üzvi və qeyri-üzvi mənşəli təbii mineral maddələrdir. DFa
Keywords: Faydalı qazıntılar