Buludlar üçün kodlaşdırma: Paylanmış saxlama sistemlərində təhlükəsizliyi, lokallığı və mövcudluğu təmin etmək üçün kodlaşdırma üsulları - Əliyev, Cəlal; Əyyubova, Günel (My University, 2024)
Buludlar üçün kodlaşdırma: Paylanmış saxlama sistemlərində təhlükəsizliyi, lokallığı və mövcudluğu təmin etmək üçün kodlaşdırma üsulları mövzusu müasir bulud hesablama və məlumat saxlama texnologiyalarında etibarlılıq, məlumatın bütövlüyü və davamlılığı baxımından mühüm yer tutur. Xüsusilə böyük həcmli verilənlərin paylanmış formada saxlanılması zamanı həm təhlükəsizlik, həm də mövcudluq balansının qorunması üçün kodlaşdırma üsullarının istifadəsi zəruridir.
Keywords: Node Təmir Problemi; Yerlilik və Əlçatımlı kodlar; Məhsul-matris (PM) kodlarının zəif təhlükəsizliyi üçün açıq xarici kodlar; PM kodlarının şərti təsviri