2 saylı şöbə - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Mürəkkəb bulud sistemlərinin kibertəhlükəsizliyinin təmin edilməsi üçün intellektual metod və alqoritmlərin işlənməsi; Kiber-fiziki sistemlərin kiber dayanıqlığının təmin edilməsi üçün kiberhücumların və sistem nasazlıqlarının aşkarlanması və kibertəhlükəsizliyinin artırılması problemləri; Şəbəkə infrastrukturunda insidentlərin aşkarlanması, identifikasiyası, intellektual analizi və aradan qaldırılması problemləri; Kompüter şəbəkələrinin məhsuldarlığının və resurslarının istifadəsinin optimallaşdırılması, nasazlıqlarının erkən aşkarlanması və aradan qaldırılması, xidmət keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması və kibertəhlükəsizlik səviyyəsinin artırılması üçün şəbəkə trafikinin intellektual monitorinqi və analizi problemləri; Sosial təyinatlı kiber-fiziki sistemlərdə fərdi məlumatların təhlükəsizliyinin təmin edilməsi problemləri; Kompüter sistemlərində zərərli proqram təminatının aşkarlanması üçün intellektual metodların və alqoritmlərin işlənməsi; Pilotsuz uçuş aparatlarına olan təhdidlərin aşkarlanması və onların kibertəhlükəsizliyinin təmin olunması problemləri; Kritik sistemlərin və onların ayrı-ayrı komponentlərinin kiber təhlükəsizliyinin təmin edilməsi problemləri; Təbii dilin emalı texnologiyalarının tətbiqi ilə mətnlərdə kibertəhlükələrin aşkarlanması problemləri; İnternet mühitində uşaqların informasiya təhlükəsizliyinin təmin edilməsi problemləri; Milli informasiya təhlükəsizliyinə olan kiber təhlükələrin aşkarlanması, analizi və qiymətləndirilməsi problemləri.