Tikinti materiallarına tələbatın intellektual analizi metodunun işlənməsi - Bəşirzadə, Tural (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Qlobal infrastrukturun inkişafının təməl daşı olan tikinti sektoru transformativ dəyişikliyin astanasındadır. Bu transformasiya qabaqcıl texnologiyaların, xüsusilə də maşın öyrənməsi və süni intellektin ənənəvi tikinti proseslərinə inteqrasiyası ilə həyata keçirilir. Bu inteqrasiyanın böyük potensiala malik olduğu bir sahə tikinti xərclərinin proqnozlaşdırılmasıdır. Tikinti materiallarına tələbatın intellektual təhlili üsulu tikinti materialları bazarının və ümumi tikintinin gedişatının təhlili üçün mühüm vasitədir.