Elektropolad əritmədə emal prosesinin aparılması ilə fasiləsiz pəstah tökmə texnologiyasının təkmilləşdirilməsi - Qurbanzadə, Qüdrət; Sadıqova, Fəridə; Musayeva, Ləman; Əlyarzadə, İslam (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Metallurgiya sənayesinin inkişaf etdirilməsi hər bir ölkənin möhkəm dayağını polad istehsalı təşkil edir. Hal-hazırda dünyada polad istehsalının 97-98%-ni fasiləsiz pəsgah tökmə üsulu ilə istehsal olunur. Həm iqtisadi həm də resursa qənaətli proses baxımından polad tökmə sexlərinin fasiləsiz pəstah tökmə üzrə yüksək keyfiyyətli pəstahların alınması, metal çııxım faizinin artırılması bu texnologiyanın inkişafından xəbər verir.
Keywords: Metallurgiya və materialşünaslıq; Fasiləsiz tökmə pəstahları