Mir Cəlal: Fotosənədlər, əlyazmalar, epistolyar irs. İki cilddə. II Cild - Əhmədov, Teymur (''Nurlar'' Nəşriyyat - Poliqrafiya Mərkəzi, 2014)
Kitab, Azərbaycan xalqının sevimli yazıçısı, görkəmli pedaqoq, ədəbiyyatşünas alim və publisist Mir Cəlal Paşayevin əziz xatirəsinə həsr olunub. Orijinal tərtibatlı kitab iki cilddən ibarətdir. İkinci cild - albom-kitabda Mir Cəlalın həyatı və mühiti fotoşəkillərlə müşayiət olunur.Bu əsərdə ədibin əsərlərinin səhnə həyatına, onun epistolyar irsinə və şəxsi arxivindəki çap olunmamış əlyazmalarına xüsusi bölmə ayrılıb. Bu məlumatlar, Mir Cəlal Paşayevin həyatını və yaradıcılığını daha dərindən öyrənməyə imkan yaradır. Oxuculara təqdim olunan albom-kitab, Mir Cəlalın həyatı, fəaliyyəti və ədəbi irsi ilə maraqlanan tədqiqatçılar, ədəbiyyatsevərlər, müəllimlər və tələbələr üçün qiymətli bir mənbədir. Bu əsər, Mir Cəlal Paşayevin irsini daha yaxından tanımaq və onun zəngin həyat yoluna dərin bir nəzər salmaq istəyən hər kəs üçün əhəmiyyətlidir.
Keywords: Pashayev, Mir Cəlal, 1908-1978 – Life and works; Azerbaijani writers – Biography and works; Pedagogy – Azerbaijan; Azerbaijan – Literature – 20th century