Logistika sisteminin inkişafının ölkənin investisiya cəlbediciliyinə təsiri - Əliyeva, Samirə; Musayeva, Lamiyyə; Ağayev, Musa; Abbaslı, Elgün (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Qloballaşma nəticəsində artan beynəlxalq ticarətin mühüm interfeysi hesab edilən logistika sektoru ölkələrin iqtisadi artım və inkişafında mühüm rol oynayır. Logistika sektorunun inkişafı beynəlxalq ticarəti asanlaşdırır, ölkələrdə rəqabət qabiliyyətini artırır və bununla da böyümə və inkişafın mühüm təyinedicisi kimi görünür. Logistika sektorundakı inkişafın göstəriciləri olaraq fərqli dəyişənlərin istifadə edildiyi araşdırmada əldə edilən nəticələr, logistika sektorunda baş verən inkişaflarla iqtisadi artım arasındakı əlaqənin istifadə olunan göstəriciyə görə fərqləndiyini ortaya qoyur.