Mir Cəlalın Bədii Əsərlərinin Linqvopoetik Xüsusiyyətləri. II cild - Hüseynova, Həcər (''ADPU''-nəşriyyat, 2018)
Kitabda Mir Cəlal Paşayevin bədii nəsrinin semantik-linqvistik xüsusiyyətləri, onomastikası araşdırılmış, aforizmləri, antropomimik lüğəti, şeirləri, həyat və fəaliyyəti ilə bağlı foto-albom təqdim edilmişdir.
Keywords: Pashayev, Mir Calal, 1908-1979 -- Works; Writers, Azerbaijani -- 20th century; Azerbaijani writers – Linguistic and stylistic analysis; Literary criticism – Azerbaijani literature; Syntax – Azerbaijani language