Azərbaycanda yaşıl təchizat zəncirinin tətbiqi və onun distribütor şirkətlərdə ekoloji və iqtisadi faydalarının qiymətləndirilməsi - Cabbarova, Sevinc (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Ətraf mühiti, insan sağlamlığını həmcinin yaşadığı dünyanı düşünmədən sadəcə qazanc əldə etmək məqsədilə istehsal edən şirkətlər artıq bu problemlərlə üzləşmək məcburiyyətində qalıblar. Bu problemlərin minimuma endirilməsi üçün hökümətlər addımlar atmağa başlamışdır. Yuxarıda sadaladığımız səbəblərə görə şirkətlərin yaşıl təchizat zəncirlərini necə idarə etmələri böyük önəm daşıyır. Bir çox müəssisələrin təchizat zəncirləri diqqət mərkəzindədir, çünki onlar çoxlu resurs və puldan istifadə edirlər və tez-tez lazımsız tullantıların mənbəyidirlər. Bütün bunları nəzərə alan distribütorlar və digər şirkətlərdə də təchizat zəncirinin davamlılığı əsas korporativ məqsəd kimi ortaya çıxdı. Tədqiqatlar göstərdi ki, əksər şirkətlər üçün təchizat zənciri onların ətraf mühitə təsirinin əsas hissəsinə cavabdehdir. Buna görə də, təşkilatlar tez-tez digər iş əməliyyatları deyil, təchizat zəncirlərində dəyişiklik etməklə ən böyük fərqi yarada bilərlər.
Keywords: Beynəlxalq logistika; Təchizat zəncirinin idarə olunması