Stels texnologiyalı kompozitlərin PUA-lara effektiv təsirinin tədqiqi - Rüstəmova, Pəri; Rüstəmova, Səma (My University, 2024)
Dissertasiya işində ilk olaraq pilotsuz uçuş aparatlarının təsnifatı və taktiki texniki xüsusiyyətləri təhlil edilmişdir. Daha sonra PUA-ların hazırlanmasında istifadə olunan stels texnologiyalı müasir kompozit materialların spesifik xüsusiyyətləri araşdırılmışdır. Stels texnologiyasının müxtəlif metodları təhlil edilərək aralarından ən effektivləri seçilmişdir.
Keywords: PUA-ların təyinatı, növləri və taktiki-texniki xüsusiyyətləri; Gizli texnologiyanın iş prinsipləri, üstünlükləri və PUA-lara tətbiqi; Karbon tərkibli materialların stels texnologiyasında rolu; Stels texnologiyasında istifadə olunan kompozitlərin fiziki və mexaniki xüsusiyyətlərinin analizi