“Maşınqayırma texnologiyası” fənnindən kurs işini yerinə yetirmək üçün metodik göstəriş - Xankişiyev, İsaq; Yusubov, Nizami (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Elmi-texniki tərəqqinin müasir inkişaf səviyyəsi çox mürəkkəb funksiyaları yerinə yetirmək qabilliyyətinə malik, yüksək dəqiqlik və məhsuldarlıqla işləyən maşın və mexanizmlərin istehsalını tələb edir. Belə yüksək istismar göstəricilərinə malik maşın və mexanizmlərin istehsalı onun hissələrinin keyfiy yətinin, etibarlığının və uzunömürlüyünün artırılmasına nail ol madan qeyri-mümkündür. Maşın istehsalı prosesində pəstahların və ayrı-ayrı hissə lərinin mexaniki emal marşrutunun seçilməsi məsələsi çox vacib məsələlərdən biridir. Belə ki, hər hansı bir hissənin hazırlanması üçün müxtəlif variantlarda hazırlanma texnoloji prosesləri təklif etmək mümkündür. Bu variantlar içərisindən iqtisadi cəhətdən əlverişli olan və texniki cəhətdən əsaslandırılmış həllin seçilməsi mühüm əhəmiyyət kəsb edir.