Şəhər mühitinin sənaye yükdaşımaları vasitəsilə ekoloji çirklənmə təhlükəsinin qiymətləndirilməsi - Səmədzadə, Zeyvər; Rəhmanova, Nərmin; Rüstəmli, Ayxan; Əbişzadə, Murad (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
İndiki dövrdə sənaye yük daşımaları sistemi ilə şəhərlər və ölkələr arası dəniz, hava, quru yolu vasitəsilə sənaye məhsulları daşınır. Buraya qida sənayəsi, qida məhsulları, tikinti sənayesi, neft sənayesi və neft məhsullar, kənd təsərrüfatı sənayesi və s. aid edilir. Yükdaşımalarında yaranan çirklənmənin ən bariz forması yanacağın yandırılması nəticəsində yaranan istixana effekti yaranmasına səbəb olan karbon qazıdır.
Keywords: Nəqliyyat ekologiyası